Озима пшениця "Ахім"
Ahim - Ахім
W. von Borries-Eckendorf GmbH & Co. KG
Німеччина

Високоврожайний сорт озимої пшениці з високою – дуже високою зимостійкістю. Один із кращих сортів Європи за стійкістю до хвороб (увібрав в себе практично усі відомі гени стійкості до найпоширеніших патогенів). Сучасний топовий сорт компанії ЗААТЕН-ЮНІОН високоінтенсивної групи з відмінними адаптивними якостями
Має добрі хлібопекарські якості – група А (лютесценс)
Розвиток:
вихід колосу – середньопізній
висота рослини - середньонизька
зимостійкість - дуже висока
Урожайність в Україні (дуже висока (>9,0 т/га):
маса 1000 зерен - 42-45г
Хлібопекарські якості:
вміст білка - 14-14,5% і вище
вміст клейковини - 26,8-27,7%
Термін висіву: від 20.09 – 25.10
Норма висіву: від 3.5 – 4.5 млн/га схожих насінин
Стійкість до вилягання: висока
Стійкість до хвороб:
фузаріозу - середньовисока
септоріозу - висока
бурої/жовтої іржі - дуже висока
борошниста роса - дуже висока
ламкість стебла - дуже низька
Азотні добрива:
початок вегетації - Від фази 2-х листів до 4-го листа - 40–60 кг N/га
підживлення - від початку виходу в трубку до прапорцевого листка 60–100 кг N/га
пізніше внесення - від початку колосіння 20 кг N/га
